PURENTALIHAS-

HIERONTA

Oletko sinäkin narskuttaja?

Väsyvätkö posket syödessä? Tuleeko päänsärky usein iltaisin? Lukkiutuvatko korvat? Lonksuvatko leuat? Hampaissa kulumaa? Puristatko hampaita yhteen keskittymistä vaativissa tehtävissä? Tuntuuko hampaissa kipua, vaikka ne ovat kunnossa? Purentalihashieronnasta on apua juuri sinulle. Nettiajanvaraus on kätevin vaihtoehto varata aika ja saada helpotusta leuan ja purentalihasten kireyksiin.

Purentalihasten kireys vaikuttaa koko kehoon esim. kiristäen lantion lihaksia. Kokeile helpottaa purentalihaksia venyttelemällä etureisiä ja lonkankoukistajia. Tulet huomaamaan positiivisia vaikutuksia. Faskiaketjut yhdistävät yllättäviä lihasryhmiä toisiinsa ja vaikutukset heijastuvat pidemmälle kuin vain paikallisesti. 

Suosittelen valitsemaan ensimmäisellä hoitokerralla Voice Massage -hieronnan, vaikka sinulla olisi selkeästi  purentaan liittyviä kipuja/ongelmia. Purennan aiheuttamat oireet ja vaivat rajoittuvat harvoin pelkästään hartialinjan yläpuolelle ja Voice Massage -hoidossa käsitellään laajempi alue. Silloin saa paremman käsityksen kehon tilasta vyötäröstä ylöspäin. Ensimmäisen kerran jälkeen voimme päättää kumpaa hierontaa tehdään jatkossa.

TMD ja bruksismi

TMD (temporomabdibular disorder) on yleisnimitys leukanivelen toimintahäiriöille tai kiputiloille leuassa, leukanivelissä, kasvoissa, purentalihaksissa tai hampaissa. TMD:stä kärsivillä yleisimmät oireet ovat kasvojen sekä leukanivelen kipu- ja jännitystilat, leukaniveläänet, alaleuan rajoittunut liikelaajuus, päänsärky ja niskakipu.

TMD oireiluun liittyy bruksismi eli hampaiden yöllinen tahdosta riippumaton yhteen pureminen tai narskuttelu. Bruksismi on yleinen vaiva. Sitä ei aina osata epäillä, koska oireet ovat usein niskan alueella, eivätkä aina leuoissa. Mikäli säännöllinen niska-hartia -alueen hieronta ei saa kyseistä aluetta rentoutumaan ja kärsit päänsäryistä tai tuntemuksista kaulan alueella, kannattaa kokeilla purentalihashierontaa.

Purentalihasten hierontaan hakeutumisen syitä:

VARAA AIKA!

Yläselän ryhti, rintalihasten kiristyminen ja pään työntyminen liian eteen kiristävät purentalihaksia. Stressi toimii laukaisijana jo vuosiakin rauhallisena olevaan narskutteluun. Hampaiden yhteen puremista esiintyy sekä yöllä että päivällä. Päivällä et ehkä huomaa, että keskittyessäsi puret hampaat tiiviisti yhteen. Aamuyöllä voit herätä siihen, että päätä särkee ja leuat aristavat. Osa meistä jännittää vatsallaan ja osa hampaita kiristelemällä.

 

Puremalihashieronnassa hierotaan purentalihasten lisäksi myös kaulan ja niskan lihaksia, rintalihakset ja hartian yläosaa. Hieronnan kesto on 50 min ja hoito kannattaa ottaa kuuriluontoisena 3-5 kerran hoitojaksona ja jatkaa sitten ylläpitävänä oman tarpeen mukaan.

Elämässä ei aina tarvitse mennä eteenpäin hammasta purren. Kokeile siis purentalihasten hierontaa ja huomaat eron!