VOICE

MASSAGE

Hoida ääntä ja hengitystä

Kärsitkö inhottavista päänsäryistä, jotka nousevat niskasta takaraivolle? Tuntuuko, että kurkussa on jotain ylimääräistä, jota pitäisi koko ajan nieleskellä tai rykiä pois? Kiristääkö rinnassa ja kyljissä, kun yrität hengittää? Oletko narskuttanut hampaita ja suuta on vaikea saada kunnolla auki? Lähtikö ääni taas iltapäivän palaverissa? Onko astmaan muuta lievitystä kuin lääkkeet? Kiristävätkö niskalihakset, vaikka käyt säännöllisesti hierojalla? Tuntuuko kasvoissa painetta, vaikka sinulla ei ole poskiontelotulehdusta?

Mikäli kysymykset tuntuvat tutuilta, niin Voice Massage on todellakin sinua varten. Pinnallinen hengitys vaikeuttaa pallean toimintaa, joka puolestaan heijastuu kurkunpään alueelle ja vaikeuttaa äänentuottoa. Ikävässä kierteessä tähän voi myös yhdistyä hampaiden narskuttelun aktivoituminen. Voice Massage -hieronnassa yritetään katkaista kyseinen kierre ja tasapainottaa ylävartalon lihaksiston toimintaa.

Sinun ei tarvitse olla ääniammattilainen tullaksesi Voice Massage -hierontaan. Suurin osa Fit Therapyn asiakkaista tulee kyseiseen hoitoon hampaiden yhteenpuremisen ja narskuttelun takia. Syitä on monenlaisia ja kaikki niistä ovat yhtä tärkeitä avun hakemiseen. Suosittelen hampaiden narskuttelusta ja yhteenpuremisesta kärsiviä varaamaan ensimmäisella käyntikerralla Voice Massage -hoidon.  Silloin saamme kokonaisvaltaisemman käsityksen kehon tilasta.

Yleisimmät syyt tulla Voice Massage -hierontaan:

Mitä Voice
Massagessa tehdään?

Voice Massage on äänentuottoon, hengitykseen ja purentaan osallistuvien lihasryhmien hierontaa klassisen hieronnan ottein.

Hieronnassa käsitellään selkää, kylkivälilihaksia, rintakehää, niskaa, kasvoja ja päätä. Tarkoituksena on lihaskireyksiä helpottamalla aikaansaada tasapainoinen hengitys, jolloin pallea toimii normaalisti ja ihminen pystyy hengittämään syvälle alavatsaan saakka. Pinnallinen hengitys kuormittaa vääriä lihaksia ja vaikeuttaa äänentuottoa. Hyvä äänentuotto vaatii toimivaa hengitystä. Ääni on uloshengitystä.

Voice Massage auttaa hengityslihasten elastisuuden säilymistä sekä luisen rintakehän avautumista. Voice Massage on ajankohtaista myös siitepölyaikana, jolloin astmaatikkojen ja allergioista kärsivien tukalaa oloa voidaan parantaa.

KUKA VOI TULLA VOICE MASSAGEEN?

Perinteisesti hoitoa on suositeltu erityisesti ääniammattilaisille kuten esim. laulajille, näyttelijöille, puhallinsoittajille, opettajille, lastentarhanopettajille, kouluttajille, call center -työntekijöille, myyjille, papeille, kanttoreille, laulunopettajille ja ryhmäliikuntaohjaajille.

Voice Massage -hieronnassa käsitellään kuitenkin alueita, jotka kiristyvät ja kipeytyvät etenkin istumatyön tekijöillä. Etätöissä ergonomia ei välttämättä ole paras mahdollinen ja niska-hartia -alue kylkiä myöten painuu hieman kasaan. Tämä vaikeuttaa hengitystä ja kiristää lihaksia kallonpohjaan saakka. Voice Massage sopii hienosti aivan kaikille. Hengityksen tehostumisesta on hyötyä niin arjessa kuin esim. liikuntasuorituksissa lihasten hapetuksen paranemisena ja sitä kautta suorituskyvyn tehostumisena.

Fit Therapyssa on voinut käydä sekä Voice Massage – että purentalihashieronnassa 4 vuoden ajan. Tällä hetkellä kaikista hieronnoista yli 50% on näitä kahta erikoishierontaa, joten monet ovat löytäneet apua ikäviin arkea rajoittaviin ongelmiin. Tule sinäkin kokeilemaan.